11 maj 2016
19:00

IF Leikin 2

Referat: BK Walldia - IF Leikin 2

Tredje matchen för säsongen och det var ett segersuget gäng som tog emot IF Leikin 2 i klass 3 södra. Förra matchen blev det ett snopet slut på då Knäred vinner med matchens enda mål, inslaget redan efter drygt 10 minuter. Nu fanns det en chans till nya poäng då Leikins reservlag 2 var på besök.

Walldias trupp: Jocke, Benke, Mackan N, Joel, Felix, Sakhi, Morteza, Jakob, Linus, Packe
Börjar på bänken: Calle, Ola, Manne, Daggen, Zacke.

Walldia inleder i full fart och Packe som hade skadekänningar efter förra matchen var pigg igen och ger Walldia ledningen redan efter 3 min. Spelmässigt är det jämnt inledningsvis. På Leikins första möjlighet tvingas Jonte haka upp en motståndare på väg igenom. Det gav Nilsson gult och motståndaren belönades med en straff som slås i mål och det är utjämnat 1-1. Spelet böljar fram och tillbaka och bägge lagen har sina chanser. Jocke tvingas till en parad i den högre skolan efter 27 minuter, där var det nära bortaledning. Walldia svarar upp ett par minuter senare när Sakhi nickar in 2-1 till "de blåe". Benke är också ute på sina offensiva raider och har ett bra avslut som tyvärr går precis utanför. Jonte försöker ställa en motståndare offside men domaren är inte inne på samma linje så Leikinspelaren är plötsligt fri och tvingar Jocke till en ny jätteparad. Någon chans till åt bägge lagen fick publiken se men halvleken slutar 2-1 till Walldia, vilket nog speglar händelserna på planen ganska bra.
Andra halvlek ska bli händelserik. Walldia tar till sitt trumfkort genom att slänga in förra säsongens skyttekung i bilagan Manne Walldèn på topp. Det dröjer inte mer än 3 minuter innan han gett Walldia ledningen med 3-1. Han får även en konstig varning när det är han som blir attackerad av motståndaren, domaren besvärades säkert av solen i ögonen. Matchen kändes stabil för Walldia nu och man gör även 4-1 efter 65 spelade, även nu genom Manne, Benneth ass. Joel C står för nästa ass. när han serverar Manne på silverbricka så han inte kan undvika att göra även 5-1. Det gjorde helt klart nytta att kasta in Manne kan man säga efter 3 mål på mindre än en halvtimme. Daggen som kommit in vill inte vara sämre när han med 20 kvar dribblar sig in i straffområdet och blir nerdragen. Daggen tar själv straffen, och vilken straff sen, ribba in i vänstra krysset 6-1. Det målet blir inte lätt att slå i epitetet" Årets Mål". Resten av halvleken är jämn med chanser åt båda håll, Manne ett stolpskott, Leikin en bra frispark som Jocke kniper. Lekin får snyggat till resultatet till 6-2 med 3 minuter kvar men det målet luktade offside lång väg . Men vad gör väl det Walldia vinner solklart med 6-2 och tar sin andra seger för säsongen. Kul att se att alla gör ett jättejobb. Extra kul att se Morteza och Sakhi centralt på mitten som inte gav Leikinspelarna en lugn stund med sitt idoga slit.